BLACK METAL'IN BESIGI NORVEÇ
Alti kiliseyi yakmaktan ve bu sirada bir itfaiyecinin ölümüne neden olmaktan, 12 yila mahkum olan Varg Vikernes ve arkadaslari, bu ve buna benzer Satanist gruplarin bir çogu neo-nazi görüsleri benimseyen seytanin fisiltilari sayiyorlar kendilerini.Varg, Black Metal grublarindan "Count Graknacht"in lideri Norveçli grup ( Norveç'in basi bir zamanlar birçok Black grubuyla dertteydi ) Burzum'da baska bir Black Metal grubu, onlar da Satanistlerler. Black Metal'e öncü sayiliyorlar ve müzileri de Venom'u andiriyor. O dönemlerde Vikernes'in tutuklanmasi tüm Black Metal gruplarinin kendi iletisimiyle birbirine duyurdular. Bunu tepkiyle karsilayan gruplar çevreye saldirip sanatsal bir tahribat yaptilar. Ismini hemen söyleyebilecegim bes Black Metal grubu sunlar. vargVikernas'in grubu (V: Zafer, O: Orgazm, NH Nazizm'i temsil ediyor) burzum (Karanlik), Mayhem. Deicide ve Darkthorne. Deicide göre hayvanlara eziyet etmek, çocuklari kurban edilmesi anlatilmali, müzikle, bu yüzdendirmi Deicide'in albümü piyasadan toplanmisti.
Dark Metal gruplari yillardir asiri hritiyanligi protesto ediyorlar. Zamaninda Ozzy ve Judas gerçekten intihar etmesini istemesinden dolayi tepki aldilar. " Suicide solution " bir çok kez daha konusu oldu. Bir dönemde Black Metal ayni tepkiyle karsilasti, gruplar intihar üzerine parçalar yaptiklari için suçlandilar. Hatta Mayhem'in vokali öldü, ölümü de hala süphelerle dolu.
Vikernes; "yoldan asagi dogru yürümek ve çocuklari tekmelemek istiyorum" diyor ve ekliyor, " Biz zevk için adam öldüren vikingleriz. O si....mis salak insanlik pesinde kosan kizil haç'a benzemeyiz" diyor. Bu sözler adamlarin ne derece Satanist olduklarini açikça ortaya koyuyor. Euranymous biraz daha ileri götürerek " kaybedecek birseyim yok. Insanlik bizden korksun biz aslinda dine bagliyiz. Tüm ibadetlere ve sekillerine itaat ederiz. Ben sadece tüm evrende toz zerrecigiyiz, ne oldugumu biliyorum" diyerek, yeni terörist hareketler için yesil isik yakiyor. Simgeleri yanan kilise olan Vikernes'in grubunun ve arkadaslarinin seytana tapan aptallar olarak olarak nitelendiriyorlar. Vikernes "Kiliseyi yakin diyoruz. Yakiyorlarsa bu bizim suçumuz degil, hapse girmekten korkmuyorum, timarhaneye gitmek istemiyorum.Bir çok kisi bunu istiyor problem bu iste"
Herkes kendine göre bir dogru çiziyor. Hedeflerinin hristiyanligi yikmak olmadigini, kiliselerin yakilarak dine olan ilgisizlige dikkat çekmek istiyorlar. Bunlari yaparken de dedeleri gibi viking ruhunun bitmedigini canli oldugunu ispatlamak istiyorlar. Vikernnes'in ailesi ataist, Viki için yorum yapmiyorlar. Bu arada 91 konserinde birini öldürüp, derisini yüzüp, kafatasini bazi sovlarda kullanmislar, dedikodularini yalanliyorlar.
Vokallerinin arkadaslarin, tarafindan öldürüldüge dedikosunun saçma oldugunu ve kendilerinin nazilere karsilastirilmalarina kiziyorlar. Black Metal'in besigi sayilan Norveç ve Isveç'te birçok Black grubu var. Bunlardan bazilari Abruptum, Marduk, Burzum, Mayhem, Emperor, True Black Metal, Wnholy, Blasphemy, Belial, Impaled, Nazarene....vs.
Tabi burda bizim mevkimiz ne diye sorarsanız: Bunu herkes biliyordur ki; Türkiye'de hiçbir Black Metal grubu bu işi para için yapmıyor çünkü Türkiye'de bu işe çok soğuk davranılıyor hiçbir önem verilmiyor. Bizde bunun bilincinde başladık ve böyle devam ettirmeyi düşünüyoruz. Amaç: Sesimizi duyurmak ve kendi tarzımızdan insanlar bulup arkadaşlık kurmak
ALINTIDIR