Ünlü İsviçreli elektronik metal grubu SAMAEL; 1987 yılında Vorphalack, Masmiseim ,Xytras kadrosuyla kuruldu. Grubun technotrash/hardcore, black/death metal gibi undergraund tarz denemeleri olduysa da, o dönem özellikle kuzeyde revaçta olan black/death metalde karar kıldılar. Grubun biyografisi için devamını okuyun..
Nisan 91` de black/death metal tarzındaki debut albüm ``Worship Him`` piyasaya çıktı. Sözler oldukça saldırgandı, belki karanlığı tam olarak hissettirmiyordu fakat vokal ve müzik açısından doyurucu olması albümün ve grubun sevilmesini sağladı. Albümde bulunan on şarkı içerisinden dikkati, ``Into The Pentagram`` ve ``Sleep Of Death`` parçaları çekmiştir. Aralık 92`de ikinci albüm olan ``Blood Ritual`` Century Media etiketiyle piyasaya sürüldü. Bu albüm grubun kendi deyişiyle ``gerçek ve kötü`` bir yapıdaydı. Sözler karanlık ve dinleyiciyi iyilik dışındakileri yapmaya iten bir hava taşıyordu. Ve SAMAEL grubu bu albümle beraber dinleyici kitlesini büyütmeyi başarmıştı. Albümde öne çıkan parçalar;``After The Sepulture``, ``Bestial Devotion`` ve albüme adını veren şarkı ``Blood Ritual`` oldu.
Ocak 94`de grubun son black metal albümü ünvanını taşıyan ``Ceremony Of Opposites`` satışa sunuldu. Bu albümün bir diğer özelliği ise Black Metal kültleri arasında olmasıdır. Sözler saldırgan, sound karanlık ve albüm doyurucuydu. Tam anlamıyla ismi gibi ``KARŞIT!!`` bir albüm olmuştu. Albümün çıkışı büyük yankı uyandırmıştı ve bu gün hala black metal severlere ``çok iyi gruptu`` dedirten albüm ünvanını alacaktı ileride. Bu albümde kadroya session eleman olarak, klavye`de Rodolph eklenmiştir. Albümde en çok sevilen parça ise ``Baphomet`s Throne`` olmuştur.
1995 yılında ``Rebellion`` albümü, yine Century Media etiketiyle dinleyiciyle buluştu. Rebellion albümü SAMAEL grubunun geçiş albümü sayılabilir. Elektronik ezgilerin öne çıktığı albüm, Grubun ilerleyen yıllarda oluşacak tarzı hakkında ipucu veriyordu. ``After The Sepulture`` ve ``Into The Pentagram`` parçaları bu albümde bambaşka bir şekilde dinleyicisi ile buluşuyordu. Ve tarz karmaşası yaşayan SAMAEL grubu bu albümle birlikte düşüş`e geçti.
1996 yılında grubun en çok satan ve adını duyuran albümü ``Passage`` piyasaya çıktı. daha önceki albümlerden tamamen farklı olan Passage albümü, elektronik ve alternatif metal severlerin gönlünde kısa bir süre içerisinde yer edindi. Sözlerinde kişisel aydınlık, biraz da melankoli işlenmiş bu albüm SAMAEL grubunu, Black Metalde kaybettiği tahtına, bu sefer bambaşka bir tarz olan Elektronik Metalle tekrar oturttu. Albümde öne çıkan parçalar; ``Shining Kingdom`` , ``Moonskin`` ve ``Chosen Race`` olmuştur.
Yine aynı yıl, belki tarzını kesin olarak belirlemek belki de tekrar yükselişin verdiği rahatlıkla ``Exodus`` albümü Century Media tarafından piyasaya sürüldü. Albüm bazı kesimlerce techno olarak lanse edildi fakat grubun yapmaya çalıştığı elektronik müzik ve metal` den birbirine yakışan bir birliktelik oluşturmaktı. Exodus albümü ``Passsage`` albümünün etkisiyle grubun beklediği kadar duyulmadı. SAMAEL grubundaki değişimde dikkat çeken bir diğer nokta ise eski albümlerde sevilen parçaları cover` lamaları oldu.
1999 yılında ``Eternal`` albümü çıktı. Artık yola black/death sound` uyla başlayan SAMAEL grubundan eser kalmamıştı. Albüm tamamen elektronik parçalardan oluşmaktaydı Ve dikkati çeken bilgisayer kayıtları grubun tekrar düşüş yaşamasına sebep oldu. Bu başarısızlıkla birlikte grup, müziğe uzun sayılabilecek bir süre ara verdi.
2003 yılında Century Media ``Black Trip`` dvd`sini satışa çıkardı. Grubun geçmişten 2002 yılına kadar olan değişimi ve konser görüntüleri olan bu 171 dakikalık dvd her SAMAEL severin arşivinde bulunması gereken görüntüler içermektedir.
2004 yazında, grubun son albümü ``Reign Of Light`` piyasaya çıktı. Oryantal ve elektronik tarzdaydı. Eylül 2004` de albümün single` ı, ``Telepath`` piyasaya sürüldü. Son albümüyle de SAMAEL bu tarzda kendini ispatlamış ve sevenlerinin gönlündekini yerini korumayı başarmıştır...