Bu röportaj Amerikalı thrash metal grubu Megadeth “The World Needs A Hero” adlı yeni albümlerini tanıtmak üzere cıktıkları bir dünya turnesine yapılmıştır
Türkiye’ye de uğrayan grubun beyni Dave Mustaine, topluluğun lideri olduğunu sert bir biçimde vurgularken, yakında tüm severlerini memnun edecek yeni bir DVD’nin de müjdesini verdi. İşte değişen imajıyla Megadeth! Röportajın devamı için yazının devamına tıklayın.
Bu röportaj Amerikalı thrash metal grubu Megadeth “The World Needs A Hero” adlı yeni albümlerini tanıtmak üzere cıktıkları bir dünya turnesine yapılmıştır
Türkiye’ye de uğrayan grubun beyni Dave Mustaine, topluluğun lideri olduğunu sert bir biçimde vurgularken, yakında tüm severlerini memnun edecek yeni bir DVD’nin de müjdesini verdi. İşte değişen imajıyla Megadeth!
~ Megadeth “The World Needs A Hero” albümüyle geri döndü ve listelere girdi.
D.Mustaine: Bu bir sürpriz değildi. Aksine beklediğim bir sonuçtu. Güçlü bir albüm çıkardığımızın farkındaydım.
~Ancak “Risk” pek başarılı sayılmaz
D.Mustaine: Risk’in tam anlamıyla bir risk olacağını zaten biliyordum. Bu albümle birlikte zor bir yoldan geçeceğimizi... Ancak buna hazırdım. Ben bir mazoşist değilim. Bunu tepki toplamak için de yapmadım. Aslında bu cesaret gerektiren bir iş. Metallica, Soundgarden, Tool vb. topluklar gibi bizim de alternatif radyo istasyonlarında şarkılarımızın yayınlanması aslında son derece heyecanlandırıcı bir fikirdi. Ne de olsa hepsinde metal ve punk etkisi göze çarpıyor. Ancak Megadeth ismiyle bunu yapmak mümkün değil!
~Ancak şimdi yeni kadrosuyla yoldalar. Al Pitrelli son turnede Marty Friedman’ın yerini doldurmak için geldi O zamanlar hala Savatage’ın bir üyesiydi. Dave Mustaine ona teklifi getirdikten sonra ise şansını değerlendirmek istedi.
D.Mustaine: İnsanlar Al’in yeteneğini şimdi daha iyi anlamış durumdalar. Bu aynı zamanda Megadeth’in müziğini de olumlu yönde etkiliyor.
~İnsanlar Dave Mustaine’i sadece Megadeth’in beyni olarak görmüyorlar. Aynı zamanda bir diktatörlük de söz konusu mu acaba? Bunu eski grup üyelerinden bazılarının söylediği şeylerden çıkartabiliyor gibiyiz.
D.Mustaine: Ben topluluğun lideriyim ve herkes ben ne diyorsam onu yapar! Gruptan ayrılan herkes kararını kendisi vermiştir. Yaptıkları ya da yapmadıkları her şey... Herkes kendisinden sorumludur. Aynısı Al için de geçerli. Ya insanlara bu iş için seçilmiş en doğru adam olduğunu gösterir ya da yaptığı işle kendi kendini gruptan atar.
~Ve Al şansını değerlendirdi! Topluluk canlı performanslarda çok daha heyecanlı gibi duruyor. Herkes sahnede olmaktan memnun galiba.
D.Mustaine: Marty senelerce Megadeth’te çaldı ve mükemmel işler yaptı. O çok iyi bir gitarist ancak ilgi alanı farklı bir yönde artık. En azından artık bu müziği yapmak istemiyordu. Al inanılmaz bir iş çıkarıyor ve canlı çalmayı çok seviyor. Grubun geriye kalan kısmı da Al’den daha farklı değil! Fakat şu anda eski grup üyelerinin ne yaptıklarıyla ilgilenmiyorum. Yine de Marty’e başarılar diliyorum. Al, Megadeth’e taze kan verdi.
~Konserler sırasında bu kimsenin gözünden kaçmadı! Sıkı bir kadro, eski ve yeni parçalardan oluşan muhteşem konserler verdi. Albüm bir aydan daha fazladır raflarda ancak repertuarda beş tane yeni parça var. Hoş bu durum her an değişebilir gibi.
D.Mustaine: Daha yeni başladık ve bu sefer hiç gitmediğimiz bir çok yere de gidiyoruz. Programımızda Rusya, Endonezya, Kore, Avustralya, Türkiye ve bir çok yer daha var.
~Bu günlerde alt grup olmadan turneye çıkmak pek rastlanır bir şey değil...
D.Mustaine: Tek grup olarak çalmayı tercih ediyoruz. Kendi konserimizde 100 - 110 dakikalık şovlar sunuyoruz. Ancak festivallerde bunu yapmak mümkün değil tabii ki.
~Ve tabii ki tüm izleyiciler de sadece Megadeth’i görmeye geliyor...
D.Mustaine: Kesinlikle
~Bir çok ülkeye gitseniz de herkes sizi izleme şansını elde edemeyecek. MTV’de görebileceğimiz herhangi bir video var mı?
D.Mustaine:Web sitemizde “Moto Psycho” nun videosunu izlemeniz mümkün. ABD’deki VH-1 da “Behind The Music... Megadeth” isimli belgeseli yayınlıyor. Bu oldukça başarılı bir çekim oldu. Toplam 60 dakika süren bu programda reklamları çıkarttığınızda 45 - 50 dakikalık net Megadeth izliyorsunuz. Bu belgeselden alacağımız bazı görüntüler, tüm videolarımız ve ekstra çekimlerle yakında bir DVD hazırlayacağız. Toplam 90 - 120 dakika Megadeth!
~Kulağa oldukça hoş geliyor! Megadeth, metal dünyasını fırtınaya sokmak için geri döndü ve yeni iş ortaklarıyla bunu başaracaklar gibi...
D.Mustaine: Sadece plak şirketimizi değil; menajerlerimizden deniz aşırı ajanslarımıza kadar her şeyi değiştirdik. Kanımca bu bizim için çok iyi oldu. Tıpkı yeni doğmuş gibiyiz. Yanlış anlaşılma olmasın. Ben Tanrı’ya inanıyorum. Yeniden doğmak derken topluluktan bahsediyordum. Değişiklikler bize yeni kan vermiş gibi.
~Her zamankinden çok daha güçlüler ve onları izlemek için 20 iyi sebebiniz var... 20 sıkı parça! Dave’i ve yeni Megadeth’i görmek için elinizden geleni yapın!
Röp: Claudia Ehrhardt / Çeviri: Sertaç Öğüt
NTV-MSNBC