Gösterime girdiği 2005 yılında kamuoyunda büyük yankı uyandıran ‘Döngel Kárhanesi’ gerçek oldu. Kahramanmaraş’ta borcunu ödemeyen genelev haczedildi. Genelevin 14 Nisan’da satışı yapılacak.
KAMUOYUNDA büyük tartışmalara neden olan ve TMSF tarafından bir ‘geneleve’ el konulmasını anlatan ‘Döngel Kárhanesi’ adlı film gerçek oldu. Kahramanmaraş 4. İcra Müdürlüğü, borçlarını ödemediği için haczedilen, genelevi satışa çıkardı.
Kahramanmaraş 4. İcra Müdürlüğü’nün, fıkra gibi bir satış ilanı dün basın organlarında da yayınlandı. İlanda, Kahramanmaraş ili 2. Tapu Müdürlüğü’ne 1461 ada 146 parselde kayıtlı 980 metrekarelik alanda kurulu taşınmazın satılacağı belirtildi. İlanda yine binanın 1985 yılında yapıldığı, 11 adet oda, tuvalet, polis noktası, kamelya ve ambarlardan oluştuğu vurgulandı.
238 BİN YTL’YE SATILIK
SATIŞ ilanında, binanın özellikleri ayrıntılı olarak anlatıldıktan sonra, binanın halen ‘genelev olarak’ kullanıldığı belirtiliyor. İlanda ‘Halihazırda taşınmaz genelev olarak kullanılmaktadır’ denildi. İlanda ayrıca, genelevin muhammen bedeli olarak bilirkişilere rapor hazırlattırıldığı ve bilirkişilerin tespiti üzerine muhammen bedelin 338 bin 983 TL olarak belirlendiği kaydedildi. İlanda, genelevin satışına ilişkin ihalenin 14 Nisan’da açık arttırma ile yapılacağı ifade edilerek, ilgilenenlerin şartnameyi icra müdürlüğünden alabilecekleri de belirtildi.
Filme konu oldu
DEVLETİN genelev sahibi olması ‘Döngel Karhanesi’ isimli filme konu olmuştu. Film, bir genelev sahibinin bankadan aldığı krediyi geri ödeyememesi nedeniyle, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) bilmeden bir geneleve el koymasıyla başlar. Ankara, işletmelerden herhangi birinden kár etmenin peşine düşer ve en uygununun ‘Döngel Eğlence Tesisleri’ olduğuna karar vererek, işletmeyi kara geçirmesi için bir memurunu görevlendirir. Batık işletmeleri kára geçirme konusunda deneyimli olan memurun, ‘Döngel Eğlence Tesisleri’nin bir genelev olduğunu öğrenmesi ve burayı ‘kárhane’ye dönüştürme çalışmaları sürecinde yaşananları anlatan film gösterime girdiği dönemde tartışma yaratmıştı. Filmde Metin Akpınar, Ahmet Uğurlu, Zafer Ergin, Şenay Gürler, Fadik Sevin Atasoy ve Goncagül Sunar ve Zekeriya Beyaz da rol almıştı. Filmin gösterime girmesinden bir süre sonra TMSF bir pavyonun sahibi olmuştu. O dönemde TMSF tarafından Hüseyin Kayapalı’nın tedbir konulan malları arasında ‘Gece Yıldızı’ adlı bir de pavyon bulunduğu da ortaya çıkmıştı.