RockTurk
Sadece 30 saniyeni harcayarak aramıza katılmak için 'Kaydol'a tıkla.

RT Yönetimi ~
RockTurk
Sadece 30 saniyeni harcayarak aramıza katılmak için 'Kaydol'a tıkla.

RT Yönetimi ~
RockTurk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RockTurk

Sadece Rock severlerin değil tüm Müzik severlerin buluşma noktası.
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  Başvuru FormuBaşvuru Formu  

 

 Kırmızı Et,Tavuk Eti,Balık Eti

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KoRn
RockTurk takımından
RockTurk takımından
KoRn


Erkek
Mesaj Sayısı : 2068
Yaş : 30
Nerden : кαуıρ ∂ιуαяℓαя∂αη
Lakap : ¢нєzzу
Kişisel İleti : Ť αηутнιηg ιѕ ησт ιмρσѕѕιвℓє σƒ ℓιƒє Ť
Ruh Hali : Kırmızı Et,Tavuk Eti,Balık Eti Sinirl10
İşletim Sistemi : Kırmızı Et,Tavuk Eti,Balık Eti 210
Kayıt tarihi : 11/05/09

Kırmızı Et,Tavuk Eti,Balık Eti Empty
MesajKonu: Kırmızı Et,Tavuk Eti,Balık Eti   Kırmızı Et,Tavuk Eti,Balık Eti EmptyÇarş. 08 Tem. 2009, 13:30

Kırmızı et
Et tam bir protein deposudur. İnsanın günde 60-70gr proteine ihtiyacı vardır. Bu proteinin büyük bir kısmı hayvansal olmalıdır. İşte severek yediğimiz et, vücudumuzun bu ihtiyacını karşılamaktadır.

Yağsız et ortalama %67 su, %21.5 azotlu maddeler, %15 yağ, %1 mineraller ihtiva eder. Ayrıca karbonhidrat, enzim ve vitaminler de bulunur.

Sağlıklı bir beslenmede, eti çok sık yemek doğru değildir. Yemek listelerimizde daha çok sebzelere ağırlık vermemiz gerekir.

Zayıflamak isteyenler; mutlaka etin yağlı kısmından kaçınmalı ve ızgarada pişeni tercih etmelidir.

Tavuk eti
Bu et türü protein, B vitaminlerinin çoğu ve demir bakımından oldukça zengindir. Sığır ve koyun etine göre daha az yağlıdır. Özellikle beyaz eti, etler arasında en yağsız olanıdır.

Tavuk etinin doymuş yağ oranı düşük olduğundan kolesterolü yüksek olanların özellikle tercih etmesi gerekir.

Balık eti
Kırmızı etle aynı besin kalitesine sahip olduğu halde daha az yağlı ve glisemik endeksi daha düşüktür. Organizmanın üretemeyeceği proteine, yani temel aminoasitlere sahiptir. Protein balık etinin ana elementidir.

Balık eti mineral tuzları, özellikle de potasyum, iyot ve sodyum bakımından diğer etlerden daha zengindir. Balık yağı da A ve D vitamininin bolca bulunduğu bir gıda maddesidir.

Haşlanmış ve ızgara balık, diyet listelerinin vazgeçilmez besin maddeleridir. Ayrıca, özellikleri sayesinde çağımızın korkulan hastalığı arterosklerozdan (damar sertliği) korunmak için de çok faydalıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kırmızı Et,Tavuk Eti,Balık Eti
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
RockTurk :: RockTurk | Serbest Kürsü :: Off Topic-
Buraya geçin: