Konu: Geri: Yüxexes | Haziran Sayısı C.tesi 04 Tem. 2009, 15:01
teşekkürler
qiqi
Konu: Geri: Yüxexes | Haziran Sayısı Cuma 03 Tem. 2009, 19:35
kesinlikle alıcağım teşekkürler cenkk
KoRn
Konu: Geri: Yüxexes | Haziran Sayısı Cuma 03 Tem. 2009, 18:52
rica ederim
HayKoLkhaReKetEngeLLenemz
Konu: Geri: Yüxexes | Haziran Sayısı Cuma 03 Tem. 2009, 15:35
sağol Cenk,Baktımda almadım aman dedim
KoRn
Konu: Yüxexes | Haziran Sayısı Çarş. 01 Tem. 2009, 19:31
Dergimizin bu ayki iki kapağından ilki, Erkin Koray’a ait… “Baba” hakkında fazla söylenecek bir şey yok. Türkiye’deki rock müziğine başlangıcından günümüze tanıklık eden ve bu oluşuma bizzat yön verenlerin en başında gelir. Erkin Baba, efsanevi “Gibson SG Les Paul” gitarıyla, Mehmet Turgut’un objektifi önündeydi…
Bu ay Yüxexes’te; Erkin Koray, Demir Demirkan, Greenday, Chuck Schuldiner, Zardanadam, Lacuna Coil, Hail, Kolpa, I AM X, Jehan Barbur, Heaven and Hell ve dahası…
Yüxexes’in ikinci kapağındaysa Demir Demirkan yer alıyor… Severleriyle geçtiğimiz ay live albümü “Gerçek”le buluşan sanatçı, bu DVD’nin ortaya çıktığı tunedeki yol hikayesini anlattı.
Unutulmayan konserler / Afiş albümü Yüxexes’in bu sayısıyla bedava
Bir zamanlar “acaba bizim buralara da gelirler mi?” diye düşündüğümüz bir çok rock ve heavy metal grubu, 90’lı yıllardan beri ülkemizi ziyaret etmeye devam ediyor. 60 ve 70’li yıllarda yabancı isimlerin, ülkemizde konser vermesi oldukça ender rastlanan bir durumken, 80’lerle birlikte Omega ve Opus gibi, zamanının önemli rock gruplarını konuk etmeye başladık. 1990 yılında nihayet Alman heavy metal grubu Grinder’ın gelmesiyle bir dönem açılmış oldu. 1992 yılında Brayn Adams’ın gelişiyle de stad konserleriyle tanıştık. 2000 yılında H2000 festivali organizasyonuyla da, ülkemizde konaklamalı açık hava festivalleri dönemi başladı.
Geride kalan unutulmaz konserlerin afiş ve biletleri, değerli birer anı şimdi. Bir zamanlar yapıştırıldıkları dükkan, pasaj ve duvarlarda, günler öncesi o konserin hayallerini kurduran afişler, konserlerin bitiminden sonra da önemini kaybetmedi. Bu afişler, yıllar sonra karşılaştığımızda, kısa bir süre de olsa zaman içinde yolculuk yapmamızı sağlayabilme gücüne sahipler.
Günümüzde internet aracılığıyla bize ulaşan “flyer”lar, yakında afişlerin yerini alabilir mi bilinmez. Ama 8 Kasım 2002 tarihinde gerçekleşen Dream Theater konseri ilginç bir örnek ve bu konuda yaşanmış bir ilktir. Bu konser, tek bir afiş bile basılmadan Bostancı Gösteri Merkezi’ni dolduran ilk konser olmuştu. Tabi bu örnekte Dream Theater Türkiye fanlarının aralarında kurmuş olduğu iletişim ağının payı çok büyüktü.
Bir zamanlar, söz konumuz olan afişler kadar önem taşıyan konser biletleri de “Biletix”in hizmet vermeye başladığı günlerden sonra, neredeyse tarihe karışmış durumda. Biletix, unutamayacağımız konserleri belgeleyen bu anıları ortadan kaldırmak istemedi belki. Ama zaman değişiyor. Değişen zamanla tüketim alışkanlıklarımız ve haber alma şekillerimiz de değişiyor.
Bir şeyin değişmeyeceği çok açık; festival ve konserler hep sürecek. Ses ve görüntü taşıyıcı aygıtların teknolojisi, bir gün sevdiğimiz grubu karşımızdaymış gibi gösterse de, gelinen nokta “gibi”yi hiçbir zaman aşamayacak. 2009 yılında özel gözlüklerle izlediğimiz U2 – 3D, üç boyutlu film izleme konusunda gelinen son noktaydı. Ancak perdedeki bu U2 konseri, henüz bu grubu sahnede izlememiş olan severlerini sakinleştirmek bir yana, onları daha da sabırsızlaştırdı.
Afişler, halen ait oldukları organizasyonun prestiji açısından büyük önem taşıyor. Gittiğimiz mekan ve sokaklarda sevdiğimiz bir grubun afişiyle karşılaştığımızda orada olma isteğini daha farklı bir biçimde hissedebiliyoruz. Siyah – beyaz ya da renkli, fotokopi ya da son sistem baskı, A – 4 ya da billboard... Her ne şekilde olurlarsa olsunlar, umarız afişler daha uzun süre müzik severlere müjde vermeyi sürdürürler.
Albümde yer alan alamayan, tüm bu konserlerin organizasyonları ve afişlerin basımını sağlayan organizatörleri… bu konserlerin bir çoğununun gerçekleşmesini sağlayan tüm sponsor ve destekçileri… ve tabi ki bu afişleri tasarlayan tüm grafik sanatçılarını minnetle selamlıyoruz.
Türk Tuborg, yıllardır çeşitli festival, konser, yarışma ve prodüksiyonlarda, müziğin en büyük destekçilerinden birisi olarak görmeye alıştığımız bir marka. Böylesi değerli bir belgesel nitelik taşıyan “Afişler Albüm”ünü, siz müzik severlere “bedelsiz” olarak ulaştırmamızı sağladığı için de, Türk Tuborg’a bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Anime ve manga severler için ayırdığımız sayfalar “Tengen Toppa Gurren Lagann” serisini anlatan bölümle sürüyor...
48 x 33 cm 110 gr kuşe kağıt baskılarıyla posterlerde Yüxexes kalitesi sürüyor…