geçen bir teevizyon programında anadol pop rock adlı bir kitabın tanıtımı yapılıyordu gözüm takıldı ve izlemeye başladım [qiqi] anadolu pop rock başta TRT tarafından kısıtlanmıştır.[qiqi] rockcılar bi süre seslerini duyuramamışlardır.[qiqi] o zamanlarda tleveizyon kanalları çok olmadığından dolayı bütün şarkılar TRT'de yayınlanıyordu ve TRT pop rocka karşı çıkıyordu bu nedenle kısa bir dönem rock izleyici kitlesine ulaşamamıtır!.[qiqi] daha sonra 90ların başında pop şarkıların tavan yapması ve televizyon programlarının çoğalmasndan yararlanarak rock fırtınası kopmuştur![qiqi] ve rock şarkıcılar artık televizyonda yer alıyordu![qiqi] barış manço,erkin koray gibi rock'ın babaları ünlerine ün katarken varoş dediğimiz kıyı kesimde rock parçalarında sözlerden esinlenerek arabesk alt yapısını oluşturmuşlardır.[qiqi] rock sayesinde ışık bulan varoş kesin arabesk yaparak sorunlarını dile getiriyorlardı.[qiqi] o zaman yapılan rock parçaları toplumun sorunları ele alıyordu![qiqi] kısacası aşk nefert gibi duygular rock'a hakim değildi. [qiqi] daha sonralarda rock parçalar diğer türleride yorumlamaya başlamışlardır.[qiqi] daha sonralada ayna grubu eski türküleri rock haline getirerek büyük bir kitleye hitap etmeye başlamışlardır. [qiqi] kitap bu güne kadar gelen rock'cılar hakkında bilgi albümleri hakkında bilgileri veriyor bu bilgilerin yanı sıra birçok bilgiye ulaşabileceğiniz kısacası rock ansiklopedisi denilebilecek bir kitap! kesinlikle alıp okumanızı tavsiye ediyorrum:)
anlatım tammamiyle bana aittir! alıntı yaparken bile ya sitenin ismi ya da benim ismim verilsin sırf sizin için kitabı özetledim xD seveorum sizi xD
''gothic'' pRincess'Mm
Konu: Geri: anadolu pop rock! Perş. 30 Tem. 2009, 09:50
^^Güzel Paylaşım^^
amy_irem
Konu: Geri: anadolu pop rock! C.tesi 01 Ağus. 2009, 11:03
o kdr uğraşmışsın +rep
JoSePh_KoLiK
Konu: Geri: anadolu pop rock! Ptsi 03 Ağus. 2009, 10:13
sağol qiqi'm .D
FadeToBlack.
Konu: Geri: anadolu pop rock! Cuma 13 Kas. 2009, 08:20