RockTurk
Sadece 30 saniyeni harcayarak aramıza katılmak için 'Kaydol'a tıkla.

RT Yönetimi ~
RockTurk
Sadece 30 saniyeni harcayarak aramıza katılmak için 'Kaydol'a tıkla.

RT Yönetimi ~
RockTurk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RockTurk

Sadece Rock severlerin değil tüm Müzik severlerin buluşma noktası.

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  Başvuru FormuBaşvuru Formu  

Onların yanında Metallica da kimmiş? x(

4 posters
YazarMesaj
qiqi
Moderatör
Moderatör
qiqi

Kadın
Lakap : qiqi
Kişisel İleti : Irkçılığa hayır (:..
Ruh Hali : Onların yanında Metallica da kimmiş? x( Olgun10
İşletim Sistemi : Onların yanında Metallica da kimmiş? x( 210

Onların yanında Metallica da kimmiş? x( Empty
MesajKonu: Onların yanında Metallica da kimmiş? x(   Onların yanında Metallica da kimmiş? x( EmptyC.tesi 16 Mayıs 2009, 11:49

Onlar Metallica`nın gelmesinden 350 YTL`ye bilet satılmasından rahatsız değil ama kendi konser biletleri için 25 YTL bilet fiyatına `pahalı` denmesine kahroluyorlar!

09 Ağustos 2008 12:54

Onlar Metallica`nın gelmesinden 350 YTL`ye bilet satılmasından rahatsız değil ama kendi konser biletleri için 25 YTL bilet fiyatına `pahalı` denmesine kahroluyorlar!

Moğollar ve Kıraç 12 Ağustos`ta Açıkhava Konserleri kapsamında birlikte konser verecek.

Anadolu rock`ın efsane grubu Moğollar ve Kıraç 12 Ağustos`ta Harbiye Açıkhava Konserleri kapsamında birlikte konser verecek. 40. yıllarında Kıraç`la aynı sahneyi paylaşmaktan kıvanç duyduklarını belirten Cahit Berkay, `Yaptığımız müzik bir ruh taşıyor. Bu ruhun yaşamasını içten şekilde arzuluyoruz` diyor.

> Cahit Bey siz Moğollar ve Kıraç buluşması ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Cahit Berkay: Moğollar`ın kırkıncı yılı. Bizden sonra da çok başarılı bir kuşak geldi. Kıraç, bunların içinde en önemlilerinden bir tanesi ve bizim kuşağın oluşturduğu sound`u, enerjiyi, duyguyu çok başarılı bir şekilde yaşatıyor. Onunla aynı sahneyi paylaşmak keyifli, onur ve kıvanç verici. Romantik, dramatik laflar etmek istemiyorum. Bundan ziyade o ruhun, müziğin iyi icra edilmesidir önemli olan. Her parçanın bir ruh taşıdığının bilincinde olan ve buna saygı duyarak işini yapan insanlara biz kafadan saygı duyuyoruz. Kıraç da bu isimlerden biri. Biz bu ruhun yaşamasını içten bir şekilde arzuluyoruz.

> Anadolu rock müziğinin devamlılığından bahsediyor olmalısınız?

C.B: Evet Anadolu rock önemli bir türdür. Sevenleri çok ama bazı çevrelerde dalga da geçildi.

> Hangi çevrelerde dalga geçildi?

C.B: `Avrupa Yakası` dizisinde dalga geçer bir şekilde yaklaştılar bu müziğe. Belki o anlık bir espri olsun diye bunu yaptılar bilmiyorum ama Anadolu rock ciddi bir tarzdır. Ciddi bir dayanağı, arkası ve yaşamı vardır. Zaten müzikte en önemli şey onu seven, dinleyen kitlenin hiç de azımsanmayacak ölçüde olmasıdır.

> Anlamadım arabesk bir forma mı sokmuşlardı Anadolu rock`ı?

C.B: Şimdi o konuya girmeyelim. Anadolu rock dediğiniz zaman onun arkasında bir kimlik vardır. Bugün senin Türkçen de, müziğin de, kimliğin de toprakların da, milli ulusal ekonomik yapın da kimsenin umurunda değil. Bugün ülke gıdım gıdım satılıyor ve herkes ağzı açık bunu seyrediyor. Anadolu rock`ın içinde buna karşı muhalif duruş da var. Bu duruş olmazsa zaten ona rock denmez sadece ucuz bir şey olur.

Kıraç: Tabii ki Cahit ağabeylerin yanında konuşmak haddimize düşmez ama kendimce bir takım fikirlerim var. Anadolu rock`ın Türkiye`de böyle hafife alınması bundan yüz sene ya da elli sene evvel Muzaffer Sarısözen`e kadar uzanan türkülerin ve Türkçe konuşmanın şehirliler tarafından `İlkel, köylü, aman türkü mü dinliyorsun?` gibi küçümsenmelerine kadar uzanıyor.

METALLICA`YA 350 YTL VERİP 25 YTL`Yİ ÇOK BULUYOR

> Yani aşağılanıyor muydu türküler?

Kıraç: Evet, adeta hor görülen bir yapısı vardı. Bilinmesi gereken tek gerçek şu ki, bugün Türkiye`de yapılan müziklerin içinde en gerçek ve yaşayacak olanı bu tür müziklerdir. Yani bir şekilde sırtını Anadolu`ya, halk kültürüne dayandırmış olan müzikler ve düşünceler kalıcı olacaktır. Onun dışında kalanların hepsi özenti, taklit, deneme niteliğinde kalacaktır.

Taner Öngür: Tabii şöyle bir gerçek var; Amerikan, İngiliz rock kökenlerine baktığımızda ki iyi hatırlıyorum o yılları, mesela Beatles`ın yaptığı yeni bir şey değildi, tamamen köklerinden kaynaklanıyordu. İlk albümlerindeki parçalar işçi sınıfı parçalarıydı. Mesela Detroit`teki zencilerin müziğidir. Beatles oradan başlamıştır ve rock müziğinin temeli blues`dur. Bunun uzantısı Aşık Veysel`e bakalım aşağı yukarı gamları dışında aynıdır. Bütün dünya bunun farkında ama bir tek Türkiye`deki sonradan görme kentliler farkında değil. Adam iki yıl New York`ta kalıp burada ahkam kesiyor. Ama her şey gerçeğine varır ve tüm dünyada kendi halk müziğinden beslenerek müzik yaparlar.

> Biz bu konserleri tıklım tıklım dolduruyoruz ve de değil mi?

> C. B: Altını çizmem gereken konu bu, büyük bir kitle bugün maalesef üç gazoz kapağına sponsorlarla bedava müzik dinlemeye alıştırıldı. Ama çok acı bir şey, bir Metallica geliyor ki gelmesi iyi bir şey buna bir şey demiyorum ama ona 350 YTL bilet parası verip gidiyorlar. Bir yerde konser veriyorsun 25 YTL bilet fiyatı belirleniyor, çocuklar bunu çok buluyor, `Baba niye böyle yapıyorsunuz` diyorlar. Cem Karaca yıllar önce birlikte çalıştığımız dönemde `Bu adamları bedava müzik dinlemeye alıştırıyorsunuz, bu fena geri tepecek, geri dönecek, bir sigara parasına bile konser yaptığında insanlar bundan kaçacaklar` demişti. Bir işçilik, bir sanat yapıyorsan bedeli olması lazım, çok haklıymış. Bunları aşmamız gerek. Beklentiyi, emeği, söylemi, müziği yozlaştırmadan bedelini almak gerek. Biz tüm bunları yaparken, bu birlikteliği oluştururken şenlik havasında ayrıca eğleniyoruz da. Böyle bir keyfin ne olduğunu biliyorum. Bizim grup ve Kıraç`ın grubu ile bu keyfi paylaşacağımızı iyi biliyorum.

Kıraç: Biz insanların iyi ve keyifli olana şahit olması için bir aradayız. Bunu kendi aramızda provalarda yaşıyoruz ama daha çok insana ulaşmak ve onların da bu keyfi yaşamalarını istiyoruz.

Konserde Cem Karaca ve Barış Manço`yu anacağız

> Repertuvarınızda neler olacak konserde?

Cahit Berkay: Buna provaların gidişatında karar vereceğiz. Ama ülkemizin iki önemli ismi olan Barış Manço ve Cem Karaca`ya ithaf etmek istiyoruz konseri. Bu iki isim de yaptıkları müziklerle yaşıyor. Bu konserde onları yüceltmek, anmak istiyoruz. Onlar kendi dönemlerinin türkülerini yaktılar ve gençler de bu isimlerin izinden kendi türkülerini yakmayı öğrendiklerinde yaptıklarında daha çok başarılı olacaklar. Onlara konserde şölen şeklinde yer verip gökyüzüne el sallamak istiyoruz. Şu anda bile tüylerim diken diken oluyor.

olmaz
amy_irem
Amatör Rockçı
Amatör Rockçı
amy_irem

Kadın
Lakap : r0ck0Liq
Kişisel İleti : AdI ÜsTüNd€ K!$!s€L xP
Ruh Hali : Onların yanında Metallica da kimmiş? x( Mutsuz10

MesajKonu: Geri: Onların yanında Metallica da kimmiş? x(   Onların yanında Metallica da kimmiş? x( EmptyCuma 10 Tem. 2009, 21:18

saol qiqi ama kıraç vazgeçilmezim bnm yhaa
''gothic'' pRincess'Mm
Usta Üye
Usta Üye
''gothic'' pRincess'Mm

Kadın
Ruh Hali : Onların yanında Metallica da kimmiş? x( Kalbim10

MesajKonu: Geri: Onların yanında Metallica da kimmiş? x(   Onların yanında Metallica da kimmiş? x( EmptyPerş. 30 Tem. 2009, 09:50

^^Güzel Paylaşım^^
FadeToBlack.
Özel Üye
Özel Üye
FadeToBlack.

Kadın
Nerden : James Hetfield'in evinden ... :D Karısını öldürüyorumda :p
Lakap : Kadıköy Bebesi =)
Kişisel İleti : Death is my Destiny ...
Ruh Hali : Onların yanında Metallica da kimmiş? x( Seytan10

MesajKonu: Geri: Onların yanında Metallica da kimmiş? x(   Onların yanında Metallica da kimmiş? x( EmptyCuma 13 Kas. 2009, 08:24

Alıntı :

Bana göre Metallica daha çık basıyo ama 25 tl ye pahalı diyolar bende bundan rahatsızım :/ neyse cnm p.i.s Smile

Onların yanında Metallica da kimmiş? x(
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Metallica
» Metallica - One
» Metallica - One